Houzz Tour: Relaxation Jewel-Tones and Craftsmanship

We caught up with Lindy Donnelly, former fashion-designer and today a Millbrae-based interior designer, to get a peek at her newest endeavor in San Fran’s upscale St. Francis Wood community. The home was initially designed by Henry Gutterson in 1923,” states Donnelly, who labored in Nyc for business organizations before transitioning into interior decorating, including Tommy Hilfiger. “This endeavor finally become an entire renovation showcasing the customers and started as an easy bathroom remodel ’ love of architecture, jewel-tones and novels.” However, the few also needed an informal, low-care space for their three puppies and seeing relatives from overseas. Let’s simply take a look:

Lindy Donnelly

“The customers needed a jewel- toned color palette and comfy furniture with vibrant textures,” says Donnelly. Dining seats were employed by her from Gaul Searson upholstered mix material by Manuel Canovas. The custom table has a bronze-finished steel foundation.

Lindy Donnelly

Dana Rath created cupboards. Donnelly matched amethyst, the Customer ‘s favourite colour, with golden carpeting and wool sateen roman shades in a camel- tone.

Lindy Donnelly

“I adore the cozy, welcoming simplicity of the insides,” says Donnelly, who worked with architect Tom Hardy and Riley Development. For the partitions in dining area and the family room, Glidden’s Tawny Birch was chosen by Donnelly. “I frequently choose warm toned neutrals from Glidden,” she states. “They appear to get the top collection.”

Through The house the group utilized green-building methods including cellulose insulation, solar panels, Solatube skylights, as well as a Unico heat-pump program.

Lindy Donnelly

The colour of the crown molding and baseboard is from Yolo paints and is called Air .02. The paints of Yolo have a zero VOC foundation. “The creamy, off white colour reminds me of Haagen-Daas French vanilla ice-cream.”

Lindy Donnelly

“Among the home-owners is from England and it seemed fitting to get the insides inspired by means of an English cottage,” says Donnelly of the guest bedroom. “I needed the the room to be lavish, although not valuable. I needed the focus of colour to be harmonious with the jewel-tones down-stairs in the family room and dining area, but nevertheless blend in with all the light golden carpeting in the corridor, to ensure that when you wander up-stairs to the chamber, it’sn’t a jarring diversion.”

Lindy Donnelly

“The master bathroom tiles are handcrafted from Sonoma Tilemakers, re-presented at State Tile Floorings at the SF Layout Center,” states Donnelly. “They possess a big assortment of pieces from foundation tiles, chair rails, corner items and perhaps even curved tiles employed to to create the arch. There 1 9 distinct forms of tile in this bath. As an alternative to using one colour, I employed a variety of soft colors inside the exact same palette. The focus of the chamber is the arched bath space.”

The bath is an atmosphere bath from Basa. The marble flooring is at Integral Assets in Brisbane, while the bath deck and vanity counter is by Daino Reale Marble from Integral Sources from AKDO.

Lindy Donnelly

For the learn bedroom, Donnelly enjoyed styles and textures to produce cosy although stunning window treatments. “The loden green wool sateen h-AS just a little sheen paired with delicately striped textured material of the roman blinds. The lambrequins have inverted pleats, a depth I utilized to use in style style, and that I adore how the the area is a comforting cocoon-like refuge.”

The light beige cotton sateen bedding with the acanthus damask design is from Yves Delorme, while the frosted glass lamps are from BAE in San Fran.

Lindy Donnelly

“Among the home-owners is a children’s guide publisher and had a thorough set of publications,” claims Donnelly. “Due to the vast quantity of novels and her want for the family area to additionally function as a library, we created ground to ceiling integrated bookcases.”

Lindy Donnelly

“Among the home-owners seen the swivel Television in a buddy’s house, s O she gave us that thought,” says Donnelly.

Lindy Donnelly

The swivel permits for a lot more novel space.

Lindy Donnelly

Another owner had been an established designer and technologist and “loved smartly-crafted structures,” Donnelly claims, “s O it was his thought to conceal the laundry space behind however even more bookcases. We might have done a normal laundry room inside the kitchen space as it was initially when the home-owner bought it, however this can be a whole lot more exceptional.”

All photographs by Eric Rorer

Next: Search mo Re house design pictures